aktuális
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKAz alábbi dokumentum a C.L.Z. Soft Bt. által üzemeltetett internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti, szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el!

A megrendelő a Rendelési űrlapon szereplő Vásárlási Feltételekre való hivatkozás elfogadásával, valamint a " Megrendelem" gomb megnyomásával fogadja el jelen szerződés feltételeit.

1/ Az Eladó

C.L.Z. Soft Bt.
Székhely: 3980 Sátoraljaújhely, Esze Tamás u. 10.
Telephely: 1990 Budapest, Várpalota u 93.
Telefonszám: +36-70-334-1310
Fax: +36-47-321-607
Adószám:
Cégjegyzék szám:
Bankszámlaszám: 11734138-29900208-00000000


2/ A Vevő

A C.L.Z. Soft Bt. Internetes áruházában azok vásárolhatnak, akik elfogadják jelen üzletszabályzatot. Amennyiben igénybe veszi az oldal szolgáltatásait és cégünk internetes oldalán rendelést küld el, ezzel egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, és magára nézve kötelezőnek tekinti, valamint elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF), amely Ön és a C.L.Z. Soft Bt. között mint egyezség létrejött.
A C.L.Z. Soft Bt. fenntartja a jogot, hogy előzetes egyezség és értesítés nélkül módosítsa az ÁSZF-et. Az oldalt használó felelőssége, hogy minden esetben ellenőrizze az adott, aktuálisan érvényes ÁSZF-et. A webboltban csak 18. életévét betöltött személy vásárolhat és adhat le megrendelést. A rendelés elküldésével a megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.
A megkötött szerződés nem minősül írásban foglalt szerződésnek. A C.L.Z. Soft Bt. nem iktatja ezeket a szerződéseket és nem garantálja, hogy később ezek hozzáférhetőek lesznek. Ettől a feltételtől a C.L.Z. Soft Bt. és a vevő közös megegyezése alapján eltérhetnek. Az esetleges adatrögzítési hibákért felelősséget nem vállalunk.


3/ Megrendelés

A C.L.Z. Soft Bt. Internetes áruházában a megrendelés interneten keresztül lehetséges. A kiválasztott terméket a megrendelő űrlap kitöltésével lehet megrendelni. Az űrlap kitöltése után az áruház automatikusan e-mailt küld a vásárlás részleteivel. Miután feldolgoztuk megrendelését, küldünk Önnek egy visszaigazolást, melyben a pontos határidőről kap értesítést. Amennyiben az Ön által megrendelt termék nincs raktáron, úgy telefonon vagy e-mail útján tájékoztatjuk a pontos szállítási határidőről. Ennek elfogadását vagy elutasítását kérjük jelezze felénk.


4/ Szállítási és fizetési feltételek

Az Ön által kiválasztott és megrendelt terméket a előzetesen egyeztetett időben, illetve postai, vagy futárszolgálatos illetve saját jogú kiszállítás útján tudja átvenni: A Postaautó és a futárszolgálat az áru szállításra történő feladását követő maximum 48 órán belül házhoz szállítja a megrendelt terméket, az Ön által megadott címre. Csak olyan szállítási címre tudunk árut küldeni ahol 8.00-17.00-ig folyamatosan tartózkodik átvételre és fizetésre alkalmas személy. Hétvégi kiszállítás kérhető felár ellenében, kérjük ezt vegye figyelembe e megrendeléskor.
Minden megrendelést követően ügyfélszolgálatunk telefonon vagy emailben felveszi a kapcsolatot a megrendelővel. A kapcsolatfelvétel a megrendelést követően általában 24 órán belül megtörténik. Szezonban cégünk túlterheltsége esetén előfordulhat, hogy a telefonos megkeresés akár több napot is igénybe vehet. Amennyiben a megrendelt áru nem áll rendelkezésünkre és nem tudjuk vállalni a 48 órás határidőt, időpont egyeztetéssel értesítjük kedves megrendelőinket az áru várható megérkezéséről.
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni és meggyőződni a hiánytalan és sérülésmentes teljesítésről. Az áru átvételekor a vevő elismervénnyel vagy a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.
A számlát minden esetben a vevőadatoknál feltüntetett számlázási névre, címre állítjuk ki, és az áruval együtt küldjük el Önnek. A számlázási adatokat a kiszállítást követően nem áll módunkban megváltoztatni. Téves megrendelés esetén visszaszállítási költség a megrendelőt terheli. Amennyiben a megrendelő hibájából nem sikerül a kézbesítés, úgy az árut visszaszállítják telephelyünkre. A szállítási cég hibájából nem időben vagy nem kiszállított áru miatt felelősséget nem vállalunk.


4.1/Fizetési módok

az eladó telephelyén: készpénz / átutalás postai vagy futár által történő szállítás esetén: készpénzes utánvét / előre utalás Előre utalás esetén a megrendelés feldolgozását követően, a megadott e-mail címre vagy Fax számra elküldjük a számla másolatát. A számlán feltüntetett összeget utalja át bankszámlánkra, a számla sorszámának feltüntetésével, mert csak így tudjuk az átutalást azonosítani. Tehát a megrendelést követően ne, csak a számla másolat birtokában indítsa az átutalást.


4.2/ Az árak

Az árlistákban feltüntetett árak az aktuális kedvezményekkel csökkentett árak, a készlet erejéig érvényesek, és tartalmazzák a 25%-os ÁFÁ-t, valamint az esetenkénti hulladékhasznosítási vagy környezetvédelmi termékdíjat. A 'Rendelhető' jelzővel ellátott termékek árai tájékoztató jellegűek, ezen termékek esetében az árváltoztatás jogát fenntartjuk, és egyeztetéssel értesítjük kedves megrendelőinket az áru áráról és várható megérkezéséről. Az árak forintban értendőek. Az ellenérték csak és kizárólag a termék értékét foglalja magába, egyéb költségeket (pld.: szerelés, vevőhöz történő eljuttatás költsége) nem tartalmaz.


4.3/ Szállítási költségek (belföldre)

A szállítási díjak tartalmazzák a 25%-os általános forgalmi adót.
SúlyBruttó ár(Ft)
-Postai szállításFutár kiszállítás
0-5kg1000 Ft-
5.1-10kg1 300 Ft-
10.1-15kg1 400 Ft-
15.1-20kg1 500 Ft-
20.1-25kg1 600 Ft-
25.1-30kg1 800 Ft-
30.1-50kg3 600 Ft-
50.1-80kg4 300 Ft-
Minden további megkezdett 10 kg550 Ft-
Készpénzes utánvét650 Ft-


5/ Az Ön személyes adatainak védelme

Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott adatokat a szerződés teljesítése és a szállítás feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében társaságunk a jogszabályokban meghatározott ideig tárolja. Adatait harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át, kivéve, ha a szállítást külső kézbesítőn keresztül teljesítjük. A C.L.Z. Soft Bt. a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A megrendeléskor megadott címen a C.L.Z. Soft Bt. ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról értesítheti.


6/ A vásárlástól való elállás joga

A csomagküldő internetes vállalatokra vonatkozó jogszabály értelmében a vásárlónak joga van az áru átvételét követő 8 munkanapon belül a vásárlástól indok nélkül elállni. A rendeléstől való elállást minél hamarabb jeleznie kell felénk e-mailben. Ebben az esetben a vevő által kifizetett összeget, az áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatérítjük. Az áru visszajuttatásának költségeit a vevő viseli. A vételár visszatérítése a termék visszajuttatása után lehetséges. Az áru az eredeti csomagolásban, az eredeti garanciális okmányokkal és számlával együtt szolgáltatható vissza. Termékeinket csak bontatlan csomagolásban áll módunkban visszavenni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik. Használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül semmilyen körülmények között nem veszünk vissza. A fogyasztót nem illeti meg a vásárlástól való elállás joga:
  • ha a 8 napos elállási határidő lejárata előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a vevő beleegyezésével megkezdte.
  • olyan áru értékesítése esetében, amely a vevő személyéhez kötött (egyedi megrendelés)

7/ Garancia, szavatosság

A termékekre a 249/2004 (VIII.27) kormányrendelet szerint jótállást és szavatosságot (garanciát) vállalunk. Általános garanciális feltételek : Az elvégzett munkára 6 hónap jótállást vállalunk. A jótállási idő kezdete a számla dátuma, a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár. A C.L.Z. Soft Bt. garanciát vállal az általa forgalmazott termék anyag, és gyártási hibáitól való mentességéért az alábbiak szerint: Az új termékek esetében a gyártó által vállalt garanciális időtartamok az irányadóak, használt termékek esetében a 6 hónapos garancia az irányadó. A fenti időtartamon belül a garanciális kötelezettség az anyag és gyártási hiba tekintetében annak természetes mértékű elhasználódásáig áll fenn, amennyiben azt átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a vonatkozó előírásokat, valamint a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges használati körülmények esetében a C.L.Z. Soft Bt. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására. Extra garancia: egy komplett számítógép vagy szolgáltatáscsomag megvásárlásakor lép életbe, és kiterjed a nem gyártási hibából eredő, üzemszerű használat mellett bekövetkező meghibásodásokra is (pl. a használatból eredő felhasználói hibák). A garancia időtartama a vásárlástól számított 2 év. A garanciális igény érvényesítésének a feltétele, hogy a kárigény bejelentésekor a vevő bemutassa a vásárláskor kapott Extra Garancia kártyát, valamint a számlát. A rendeltetésszerű használat ellenőrzése céljából ajánlott, hogy rendszeres időközönként a vásárló megjelenjék vizsgálaton a szervízben (1 év letlte, majd félévente).

A garanciális igény nem érvényesíthető:
  • helytelen tárolás vagy agresszív vegyi anyagok okozta hibákra,
  • a vonatkozó szabványok, valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési vagy üzemeltetési hibákra,
  • baleset, rongálás, vagy egyéb külső behatások okozta hibákra, pl.: egyéb külső mechanikai sérülés,
  • javított alkatrészekre (csak korlátozott garancia érvényes),
  • nem rendeltetés szerinti célra használt meghibásodására pl.: normál HDD, külső adathordozóként történő használata
  • túlterhelés miatti hibákra,
  • kísérleti használat közben bekövetkező hibákra,

A garanciális igény bejelentése:
A garanciális igényeket a mindenkor hatályos jogszabályokat figyelembe véve a forgalmazónál vagy a forgalmazó által erre meghatalmazott képviselőjénél írásban kell bejelenteni: C.L.Z. Soft Bt. 3980 Sátoraljaújhely, Esze Tamás út 10. Telefon: +36-20/9781193

A bejelentésnek tartalmaznia kell az alábbiakat: az eladás időpontját és helyét, a vevő nevét, a termék felszerelési és üzemeltetési helyét, a hiba rövid leírását, a sérülés részletes adatait. Reklamáció esetén a számlát minden esetben mellékelni kell. A reklamáció megvizsgálását és elbírálását a beszállító cég végzi, melyet a C.L.Z. Soft Bt. közvetít. A jogos reklamációnak elismert terméket a C.L.Z. Soft Bt. a vásárló kérésére újra cseréli, vagy annak árát megtéríti, mely szerint a garanciális igény bejelentésének időpontjában érvényes eladási árból az elismert reklamációs követelés illetve a maradvány használati érték arányában engedményt ad.